Boot charter Kornati eilanden?  Charter een jacht in de Kornati eilanden of huur een boot met schipper op de Kornati eilanden in Kroatië bij istra-yacht-gastro.eu.

Ons Jacht ANIMA MARIS heeft een make-over gekregen begin 2023. Met zijn Uniek design en de luxe afwerking waar Fransen en Italianen om bekend zijn, reist u in stijl over de Adriatische zeeën.

Met zijn 1.000 PK sterke motoren halen wij gezwind een maximale snelheid van 32 knopen en ligt onze kruissnelheid bijzonder hoog voor zulk een schip” en dit rond de 15 knopen.
Met zijn trimmers en flaps kunnen wij zelfs bij zware zee nog doorvaren.

Boot charter Kornati eilanden via Istra yacht gastro.

Als u deze zomer de drukte wilt ontvluchten, dan raden wij u een Boot charter Kornati eilanden aan in de adembenemende Kornati, een van Kroatiës meest beroemde nationale parken. Begin uw charter in een van de vele havens in de buurt van de Kornati, zoals Zadar of Sibenik, en vaar naar de lange keten van eilanden.

Onze motorjachtroute brengt je van Zadar naar Split om buiten de gebaande paden en door het Kornati Nationaal Park te varen. De Kornati bestaat uit meer dan 130, meestal onbewoonde eilanden en biedt een zeilvakantie als geen ander. Als Kroatische strandtenten geen prioriteit zijn voor u en uw gasten, waarom geniet u dan niet van lokaal geproduceerde gerechten in een van de authentieke Kroatische restaurants op de grotere eilanden. De rest van de Kornati heeft witte zandstranden, turquoise ankerplaatsen en blauw sprankelend water.

De meeste van deze eilanden worden gebruikt door lokale boeren die vijgen en olijven verbouwen en natuurlijk de beroemde Kroatische wijn, die een heel aparte smaak heeft! Laat u tijden een Boot charter Kornati eilanden inspireren door deze fantastische bestemming. De Kornati komt tot leven tijdens de zomer, maar met een fractie van de jachten die u normaal gesproken in Kroatië ziet. Deze zeilvakantie zal u een verfrist en verjongd gevoel geven van uw normale dagelijkse leven!

Onze Crew

De eigenaars van Boot charter Kornati eilanden zijn Dirk & Fabiana, ze hebben elkaar jaren geleden gevonden door de passie voor gastronomie en de nieuwsgierigheid naar culinaire ontdekkingen.

Fabiana als eigenares van een door de Guide Michelin en Gault Millau hoog genomineerde restaurant, is natuurlijk de stuwende kracht achter alles wat met gastronomie te maken heeft. Dirk als kapitein aan boord en als echte Bourgondiër, kan best als hobbykok zijn bijdrage leveren en zeker als het gaat om de keuze van bijhorende wijnen.

Naast hun gezamenlijke passie voor gastronomie, delen zij hun liefde voor de zee en het varen. Met dit luxe Yacht, de naam zegt het zelf “PRESTIGE by JEANNEAU”,
willen zij hun kennis en ervaringen delen met mensen die willen relaxen en rustig in stijl willen genieten van zon, zee, water, natuur en gastronomie.

Daarom, na jarenlange ervaring met motorboten en zeiljacht, heeft Dirk nu gekozen om deze bocht naar supercomfort en 1000 pk power te maken.

Inderdaad heeft hij besloten, om het vaste land achterwege te laten en zijn hobby en passie te delen met fijne mensen die zelf een nieuwe ontdekking en een bijkomend level in hun leven willen ervaren.

Dirk van Boot charter Kornati eilanden zal U meenemen naar prachtige verdoken baaien en aanlegplaatsjes, fantastische top restaurants maar ook typische lokale romantische plaatsen waar nog echt speciaal voor U met liefde en passie, “food” zal klaargemaakt worden op traditionele wijze. De eilandbewoners hebben onvoorstelbare lekkernijen en dit met de kunde en kennis van Fabiana erbij, is het een echte culinaire ontdekkingstocht.

Wij van Boot charter Kornati eilanden verwachten U aan boord en samen zullen wij uw bestemming “op maat” met U vastleggen

Sportief ? Wij zorgen voor het nodige snorkel materiaal en SUP’s(2) want dagelijks zal er in een baai aangelegd worden waar U kunt zwemmen en snorkelen en zult genieten van het heldere water in de mooiste baaien van de Adriatische zee.

Boot charter Kornati eilandenKies voor de perfecte vakantie

Kroatië is een zonnige gastronomische bestemming. Het land heeft door zijn diverse landschappen een zeer gevarieerd aanbod voor de vakantieganger.
Kroatië heeft verschillende regio’s aan de kust en met de Kornati eilanden een unieke bestemming voor bootliefhebbers.
Kroatië  is een bestemming  waar bootverhuur één van de grote toeristische activiteiten is.
Boot huren Kroatie geeft u de mogelijkheid de allerbeste typische restaurants met hoog gastronomische waarde en genomineerd in Guide Michelin, Gault Millau, Jeunes restaurateurs d’ Europe te ontdekken op een unieke wijze

Meer over de Kornati eilanden in Kroatie

De Kornatis, die bestaan uit 140 onbewoonde eilanden, eilandjes en riffen met een oppervlakte van 300 km², zijn de grootste en dichtste archipel in de Adriatische Zee. Door het typische karstterrein zijn de eilanden bezaaid met scheuren, grotten en ruige kliffen. Omdat er geen zoetwaterbronnen zijn, zijn ze meestal kaal. De evergreens en steeneiken die hier vroeger stonden, zijn lang geleden afgebrand. In plaats van de eilanden van hun schoonheid te beroven, heeft de ontbossing verrassende rotsformaties aan het licht gebracht, waarvan de witte kleur tegen de diepblauwe Adriatische Zee een angstaanjagend en prachtig gezicht is.

De Kornati-eilanden vormen vier groepen die van noordwest naar zuidoost lopen. De eerste twee groepen eilanden liggen dichter bij het vasteland en staan plaatselijk bekend als Gornji Kornat. Het grootste van deze eilanden is Žut.

Er zijn ongeveer 300 gebouwen op de Kornati-eilanden, meestal gegroepeerd aan de zuidwestkust van Kornat.

De adembenemend mooie Kornati-eilanden in Kroatië zijn een echt hoogtepunt van deze fantastische bestemming en absoluut de moeite waard. Ze liggen in Dalmatië, vlak voor de kust van Zadar en maken indruk als de dichtste groep eilanden in de Middellandse Zee! Gevormd als kleine druppels liggen de kale Kornati-eilanden naast elkaar en vormen een bijna surrealistisch decor in de saffierblauwe zee. Sinds 1980 vallen ze onder de bescherming van het Nationaal Park Kornati, en dus wachten u adembenemende landschappen, prachtige stranden, romantische baaien, verbazingwekkende wandelpaden en een ongelooflijke onderwaterwereld, een verleiding voor zwemmers en snorkelaars, op een Kornati Tour.

Wij van Boot charter Kornati eilanden  geven we u alle belangrijke tips en informatie over de Kornati-eilanden in Kroatië. Ook laten we u adembenemende foto’s zien, de mooiste dingen die in het nationale park te zien zijn en vertellen we u hoe u het beste een Kornati excursie kunt organiseren.