Boot huren Dalmatie? Charter een jacht in Dalmatië of huur een boot met schipper in  Dalmatië, Kroatië bij istra-yacht-gastro.eu.

Ons Jacht ANIMA MARIS heeft een make-over gekregen begin 2023. Met zijn Uniek design en de luxe afwerking waar Fransen en Italianen om bekend zijn, reist u in stijl over de Adriatische zeeën.

Met zijn 1.000 PK sterke motoren halen wij gezwind een maximale snelheid van 32 knopen en ligt onze kruissnelheid bijzonder hoog voor zulk een schip” en dit rond de 15 knopen.
Met zijn trimmers en flaps kunnen wij zelfs bij zware zee nog doorvaren.

Boot huren Dalmatie via Istra yacht gastro.

Dalmatië is een regio die zich uitstrekt van Rab tot Kotor. Het ligt aan de oevers van de Adriatische Zee. In deze regio vindt u de Paklinski eilanden, vol stranden en bossen. Een Boot huren Dalmatie is ideaal om deze eilandengroep te leren kennen. Stel een route samen en charter een boot in Dalmatië. Om de beroemdste grotten in het gebied te bezoeken, namelijk de Blauwe Grot en de Monniksrobbengrot. Huur een jacht in Dalmatië en geniet in de zomer van het warme weer in dit gebied. Er is geen betere manier om van dit seizoen in Kroatië te genieten.

Het weer in Dalmatië in de zomer is super heet, maar het wordt aangenaam in de winter, geniet van zeilen in dit seizoen.

Prijzen en informatie over het huren van een boot in Dalmatië, Kroatië

Boot huren Dalmatie

Houd er rekening mee dat de prijzen in het hoogseizoen voor een Boot huren Dalmatie stijgen door de grote vraag. In Kroatië is het hoogseizoen van juni tot eind september. Als u van plan bent om Dalmatië in de zomer te bezoeken, raden wij u aan om twee maanden van tevoren ons te contacteren voor een Boot huren Dalmatie. Zo weet u zeker dat onze beste boot voor beschikbaar zal zijn.

Onze Crew

De eigenaars van Boot huren Dalmatie zijn Dirk & Fabiana, ze hebben elkaar jaren geleden gevonden door de passie voor gastronomie en de nieuwsgierigheid naar culinaire ontdekkingen.

Fabiana als eigenares van een door de Guide Michelin en Gault Millau hoog genomineerde restaurant, is natuurlijk de stuwende kracht achter alles wat met gastronomie te maken heeft. Dirk als kapitein aan boord en als echte Bourgondiër, kan best als hobbykok zijn bijdrage leveren en zeker als het gaat om de keuze van bijhorende wijnen.

Naast hun gezamenlijke passie voor gastronomie, delen zij hun liefde voor de zee en het varen. Met dit luxe Yacht, de naam zegt het zelf “PRESTIGE by JEANNEAU”,
willen zij hun kennis en ervaringen delen met mensen die willen relaxen en rustig in stijl willen genieten van zon, zee, water, natuur en gastronomie.

Daarom, na jarenlange ervaring met motorboten en zeiljacht, heeft Dirk nu gekozen om deze bocht naar supercomfort en 1000 pk power te maken.

Inderdaad heeft hij besloten, om het vaste land achterwege te laten en zijn hobby en passie te delen met fijne mensen die zelf een nieuwe ontdekking en een bijkomend level in hun leven willen ervaren.

Dirk van Boot huren Dalmatie zal U meenemen naar prachtige verdoken baaien en aanlegplaatsjes, fantastische top restaurants maar ook typische lokale romantische plaatsen waar nog echt speciaal voor U met liefde en passie, “food” zal klaargemaakt worden op traditionele wijze. De eilandbewoners hebben onvoorstelbare lekkernijen en dit met de kunde en kennis van Fabiana erbij, is het een echte culinaire ontdekkingstocht.

Wij van Boot huren Dalmatie verwachten U aan boord en samen zullen wij uw bestemming “op maat” met U vastleggen

Sportief ? Wij zorgen voor het nodige snorkel materiaal en SUP’s(2) want dagelijks zal er in een baai aangelegd worden waar U kunt zwemmen en snorkelen en zult genieten van het heldere water in de mooiste baaien van de Adriatische zee.

Praktische informatie Dalmatië, Kroatië:

De belangrijkste steden van Dalmatië zijn Split, Trogir en Dubrovnik. U kunt vluchten naar deze steden nemen en van daaruit over de weg of per veerboot reizen. Maar voor een betere ervaring kunt u een boot huren en de Adriatische Zee bevaren.

Boot huren Dalmatie

Dalmatië, Servo-Kroatisch Dalmacija, regio van Kroatië, bestaande uit een centrale kuststrook en een rand van eilanden langs de Adriatische Zee. De grootste breedte, op het vasteland, is ongeveer 28 mijl (45 km), en de totale lengte, van de golf van Kvarner (Quarnero) tot de engten van Kotor (Cattaro), is ongeveer 233 mijl (375 km).

De belangrijkste eilanden van noord naar zuid (met Italiaanse namen tussen haakjes) zijn Krk (Veglia), Cres (Cherso), Rab (Arba), Pag (Pago), Dugi Otok (Isola Lunga), Brač (Brazza), Hvar (Lesina), Vis (Lissa), Korčula (Curzola), Mljet (Meleda) en Lastovo (Lagosta).

Een ruige en kale bergketen, de Dinarische Alpen, scheidt Dalmatië van het binnenland. Met toppen van 450 meter tot meer dan 900 meter bieden de Dinarische Alpen slechts twee hoofdpassen: de canyon van de rivier de Krka en de vallei van de rivier de Neretva.

De Dalmatische kust heeft talrijke baaien en havens en staat bekend om zijn natuurschoon. Het klimaat is mild, met droge zomers, overvloedige regen in de herfst en winter, en zeer weinig sneeuw.

Split, Kroatië.

De eerste geregistreerde bewoners van Dalmatië waren Illyriërs (de naam Dalmatië is waarschijnlijk afgeleid van de naam van een Illyrische stam, de Delmata, een Indo-Europees volk dat het noordwestelijke deel van het Balkanschiereiland vanaf ongeveer 1000 v. Chr. veroverde). De Grieken vestigden zich er vanaf de 4e eeuw en stichtten een aantal kolonies op de eilanden, waarvan de bekendste Issa (Vis), Pharos (Hvar) en Corcyra Melaina (Korčula) waren, en enkele steden op het vasteland, waaronder Salona (Solin), nabij het huidige Split.

De Grieken, tegengewerkt door de Illyriërs, riepen de hulp in van de Romeinen, en in 229 begon een lange reeks Romeins-Illyrische oorlogen. De val van de Dalmatische hoofdstad Delminium in 155 bracht de Romeinse beschaving naar het land. Bij de ineenstorting van het West-Romeinse Rijk viel Dalmatië in 481 CE onder de macht van Odoacer en later onder die van Theodoric, om een slagveld te worden tijdens de oorlogen tussen de Goten en de Byzantijnse keizer Justinianus I.

Tegen de tijd dat de permanente Venetiaanse heerschappij was gevestigd (1420), had Dalmatië ongeveer 30 soevereiniteitswisselingen ondergaan. Byzantijnen, Grieken, Magyaren, Tataren, Kroatische en Servische vorsten, Venetianen, Sicilianen en Noormannen behoorden tot de veroveraars. De Kroatische koningen en de Venetiaanse doges waren de enige heersers die lang genoeg aan de macht bleven om een blijvend stempel te drukken op het karakter en het bewustzijn van Dalmatië.