Bootverhuur Dalmatie gezocht? Dan ben je hier bij istra-yacht-gastro.eu aan het juiste adres!

U chartert het jacht en bent ZELF volledig vrij om ZELF uw vaarroute en activiteiten te bepalen.
Wij bieden u onderstaand een voorstel van programma dat door vele van onze klanten is gekozen.
Onderstaand programma is enkel een “voorstel” maar het houdt geen verplichtingen in !

Ons Jacht ANIMA MARIS “Bootverhuur Dalmatie” heeft een make-over gekregen begin 2023. Met zijn Uniek design en de luxe afwerking waar Fransen en Italianen om bekend zijn,
reist u in stijl over de Adriatische zeeën.

Met zijn 1.000 PK sterke motoren halen wij gezwind een maximale snelheid van 32 knopen en ligt onze kruissnelheid bijzonder hoog voor zulk een schip” en dit rond de 15 knopen.
Met zijn trimmers en flaps kunnen wij zelfs bij zware zee nog doorvaren.

Bootverhuur Dalmatie

Dalmatië: is het beste van de Dalmatische Kust & Eilanden. Dalmatië is een uniek mooie regio in Kroatië en ook een van de populairste bestemmingen voor een vakantie aan de Adriatische Zee. De zogenaamde Dalmatische kust loopt van Zadar in het noorden tot Dubrovnik in het zuiden, en is beroemd om zijn betoverende stranden, die gewoonweg heerlijk zijn voor een onvergetelijke strandvakantie in Kroatië of een Bootverhuur Dalmatie. Dit wordt bovendien verblijd met talrijke wereldberoemde attracties, ongelooflijk mooie eilanden, pittoreske nationale parken en spannende mogelijkheden voor excursies. Maar waar zijn de meest bezienswaardige plaatsen in Dalmatië, wat zijn de absoluut beste dingen om te doen en welke attracties mag u op geen enkele reis missen?

Belangrijke informatie en tips over de regio Dalmatië in Kroatië.

Dalmatië, Servisch-Kroatisch Dalmacija, regio van Kroatië, bestaande uit een centrale kuststrook en een rand van eilanden langs de Adriatische Zee. De grootste breedte, op het vasteland, is ongeveer 28 mijl (45 km), en de totale lengte, van de golf van Kvarner (Quarnero) tot de engten van Kotor (Cattaro), is ongeveer 233 mijl (375 km). De belangrijkste eilanden van noord naar zuid (met Italiaanse namen tussen haakjes) zijn Krk (Veglia), Cres (Cherso), Rab (Arba), Pag (Pago), Dugi Otok (Isola Lunga), Brač (Brazza), Hvar (Lesina), Vis (Lissa), Korčula (Curzola), Mljet (Meleda) en Lastovo (Lagosta). Een ruige en kale bergketen, de Dinarische Alpen, scheidt Dalmatië van het binnenland. Met toppen van 450 meter tot meer dan 900 meter bieden de Dinarische Alpen slechts twee hoofdpassen: de canyon van de rivier de Krka en de vallei van de rivier de Neretva. De Dalmatische kust heeft talrijke baaien en havens en staat bekend om zijn natuurschoon. Het klimaat is mild, met droge zomers, overvloedige regen in de herfst en winter, en zeer weinig sneeuw.

Bootverhuur Dalmatie

Split, Kroatië.

De eerste geregistreerde bewoners van Dalmatië waren Illyriërs (de naam Dalmatië is waarschijnlijk afgeleid van de naam van een Illyrische stam, de Delmata, een Indo-Europees volk dat het noordwestelijke deel van het Balkanschiereiland vanaf ongeveer 1000 v. Chr. veroverde). De Grieken vestigden zich er vanaf de 4e eeuw en stichtten een aantal kolonies op de eilanden, waarvan de bekendste Issa (Vis), Pharos (Hvar) en Corcyra Melaina (Korčula) waren, en enkele steden op het vasteland, waaronder Salona (Solin), nabij het huidige Split. De Grieken, tegengewerkt door de Illyriërs, riepen de hulp in van de Romeinen, en in 229 begon een lange reeks Romeins-Illyrische oorlogen. De val van de Dalmatische hoofdstad Delminium in 155 bracht de Romeinse beschaving naar het land. Bij de ineenstorting van het West-Romeinse Rijk viel Dalmatië in 481 CE onder de macht van Odoacer en later onder die van Theodoric, om een slagveld te worden tijdens de oorlogen tussen de Goten en de Byzantijnse keizer Justinianus I.

Tegen de tijd dat de permanente Venetiaanse heerschappij was gevestigd (1420), had Dalmatië ongeveer 30 soevereiniteitswisselingen ondergaan. Byzantijnen, Grieken, Magyaren, Tataren, Kroatische en Servische vorsten, Venetianen, Sicilianen en Noormannen behoorden tot de veroveraars. De Kroatische koningen en de Venetiaanse doges waren de enige heersers die lang genoeg aan de macht bleven om een blijvend stempel te drukken op het karakter en het bewustzijn van Dalmatië.

De Venetiaanse overheersing, die in 1420 werd ingesteld toen de koning van Kroatië, Ladislas van Napels, het land overdroeg aan de Venetiaanse republiek, eindigde in 1797. Deze periode werd gekenmerkt door Venetiaanse oorlogsvoering tegen de Turken. Toen de Fransen Venetië bij het Verdrag van Campo Formio (1797) aan Oostenrijk gaven, werd ook Dalmatië Oostenrijks; maar in 1805 moest Oostenrijk bij het Verdrag van Pressburg Dalmatië afstaan aan Napoleon. Het werd na de val van Napoleon aan Oostenrijk teruggegeven en bleef tot 1918 een Oostenrijks kroonland.

Bootverhuur Dalmatie
Trogir

Tijdens de Eerste Wereldoorlog hadden de geallieerden bij het geheime Verdrag van Londen (1915) grote gebieden, waaronder Noord-Dalmatië, aan de Italianen beloofd in ruil voor hun steun. Dit verdrag verbitterde de onderhandelingen over een vredesregeling. Uiteindelijk gaf het Verdrag van Rapallo (12 november 1920) tussen Italië en Joegoslavië heel Dalmatië aan de Joegoslaven, met uitzondering van de enclave Zadar (Italiaans: Zara) op het vasteland en de kusteilanden Cres, Lošinj (Lussino) en Lastovo. De Palagruza-eilanden, in het midden van de Adriatische Zee, gingen ook over naar Italië. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Joegoslavië werd verdeeld door de Asmogendheden, werd Dalmatië geannexeerd door Italië, maar het ging in 1947 in zijn geheel over naar Joegoslavië als onderdeel van de Kroatische republiek (onafhankelijk vanaf 1992), met de stad Split als provinciehoofdstad.

Bezoek tijdens uw Bootverhuur Dalmatie het Krka Nationaal Park met spectaculaire watervallen en natuurgebieden. Het Krka Nationaal Park is beslist een van de mooiste nationale parken in Dalmatië. Slechts op korte afstand van de kustmetropool Sibenik, nabij het havenstadje Skradin, trekt dit natuurwonder bezoekers uit de hele wereld. Bijzonder mooi zijn de talrijke spectaculaire watervallen, maar ook de vele wandelpaden en uitzichtpunten in het park. Houten loopbruggen leiden door een fascinerend rivierlandschap, waar u zich kunt vergapen aan de intacte natuur en het dromerige landschap. Een echt hoogtepunt is ook de grote waterval Skradinski Buk, die bij warm weer zelfs uitnodigt tot zwemmen.

Er zijn nog veel meer natuurschatten in het nationale park die een beetje buiten de gebaande paden liggen, dus het is de moeite waard om langer in Skradin te blijven. Geweldige tochten vanuit de grote badplaatsen aan de kust naar het Nationaal Park Krk zijn ook online te vinden bij GetYourGuide.

Nationaal Park Krka – Kroatië

Sibenik – De romantische middeleeuwse UNESCO-stad
Sibenik is een echte parel aan de Dalmatische kust en bovendien een van de meest bezienswaardige steden in de regio. Tijdens een reis ervaart u een oude stad als een prentenboek, geniet u van een onbeschrijflijk mooie historische sfeer en wandelt u door een labyrint van kronkelende stenen steegjes. Absoluut bezienswaardig en een echt hoogtepunt in Dalmatië is de imposante kathedraal van Sint-Jacob, die ook op de lijst van het werelderfgoed van UNESCO staat. Maar ook de vele forten die boven de stad uittorenen zijn een attractie op zich!

Daarnaast zijn er prachtige stranden in Sibenik en omgeving. Perfect voor een onvergetelijke vakantie aan zee of als u gewoon een stedentrip wilt combineren met strandtijd.

Tip: Iets ten zuiden van het centrum ligt de populaire badplaats Amadria Park. Hier geniet u van werkelijk prachtige stranden en geweldige hotels zoals het droomachtige Amadria Park Jure Hotel met zwembad, waterpark en beachclub deze kan je ook bezichtigen tijdens een Bootverhuur Dalmatie.

Dubrovnik, Kroatië.

De belangrijkste steden in Dalmatië zijn Zadar, Split (Spalato), Šibenik (Sebenico), Dubrovnik (Ragusa), Trogir (Trau), Korčula en Kotor. De economie van de regio is voornamelijk agrarisch. De bodem is ongeschikt voor de teelt van graan, maar bevordert olijfbomen, groenten en vooral wijngaarden. Dalmatische wijngaarden zijn rijk aan wijnproductie. Er zijn bauxietafzettingen die worden geëxploiteerd door de aluminiumraffinaderij bij Šibenik. Een groot deel van de cementproductie van Kroatië komt van kalksteen uit de buurt van Split. Er zijn ook chemische fabrieken en voedselverwerkende bedrijven. De belangrijkste scheepsbouwwerven bevinden zich in Split. De rivieren zijn, op enkele kilometers van de Krka en de Neretva na, ongeschikt voor de scheepvaart, maar door hun steile verval zijn ze een natuurlijke bron van waterkracht. Het toerisme is een belangrijke economische factor geworden; Dubrovnik en Split zijn belangrijke mediterrane toeristische attracties.

Goed om te weten!

Dalmatië zelf kun je het beste per auto of huurauto verkennen. Dit is de enige manier om op eigen gelegenheid alle mooie plekken en bezienswaardigheden te bezoeken. Aan een kustlijn van bijna 400 kilometer, maar ook op de vele eilanden, vindt u in deze regio veel van de mooiste stranden van Kroatië. Perfect, voor een strandvakantie aan de Adriatische Zee!

De beste tijd voor een Bootverhuur Dalmatie is tussen de maanden mei en oktober. In deze periode kun je genieten van veel zon en weinig regen. Ook april en november kunnen aangenaam zijn voor sightseeing.

In Dalmatië vindt u enkele van de mooiste steden van Kroatië, want naast wereldsteden als Dubrovnik en Split zijn er nog veel meer interessante plaatsen.

Algemene informatie over Dalmatië

De vakantiebestemming Dalmatië, vaak het “Hart van de Adriatische Zee” genoemd, begint ten noorden van Zadar en reikt tot aan de grens met Montenegro. Deze regio wordt ook vaak onderverdeeld in Noord-, Midden- en Zuid-Dalmatië. Samen met Istrië en de Kvarner Baai is de regio Dalmatische Kust een van de populairste van het land. Dalmatië is het mooist langs de ruige en karstkust, waar droomstranden te vinden zijn en waar verborgen baaien met een kristalheldere zee uitnodigen tot onvergetelijke vakantiedagen. Maar ook de eilandenwereld is meer dan spectaculair in deze regio, en zo zijn er bijna 1000 verschillende eilanden in Dalmatië, het ene nog mooier dan het andere.

Bijzonder in Dalmatië is ook het schilderachtige natuurlandschap, waar machtige bergen, spectaculaire watervallen en rivieren en fascinerende kloven uitnodigen tot spannende buitenavonturen. Last, but not least, zijn het de prachtige wereldberoemde havensteden als Dubrovnik en Split die bezoekers uit de hele wereld boeien en zelfs op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed staan.

Bootverhuur Dalmatie

De mooiste bezienswaardigheden in Dalmatië

Tijdens een reis naar Dalmatië valt er veel te beleven, want in bijna elke hoek van de regio vindt u prachtige bezienswaardigheden, romantische badplaatsen en fascinerende natuurgebieden. Hier vindt u een uitgebreide compilatie van de mooiste plekken en dingen om te doen in Dalmatië!

Het eiland Hvar – Prachtige oude stad en puur eilandgevoel. Het eiland Hvar is een ware parel in Dalmatië en wordt vaak gerekend tot de mooiste eilanden ter wereld. Tijdens een reis zijn er talloze indrukwekkende bezienswaardigheden en plekken te ontdekken. Het zijn echter vooral de adembenemende droomstranden en kustlandschappen die Hvar zo uniek maken in Dalmatië. Naast prachtige baaien zijn er talloze mogelijkheden voor spannende ondernemingen, excursies en onvergetelijke activiteiten.

Absoluut betoverend is Hvar-stad met het beroemde Spaanse fort en de charmante middeleeuwse oude stad. Bezienswaardig zijn ook de romantische vissersdorpjes als Jelsa, Stari Grad en Vrboska, die met hun rustieke en romantische plaatsen een echt Dalmatisch gevoel oproepen.

Split is een absolute must in Dalmatië en zeker een van de bekendste bestemmingen in deze regio. Absoluut de moeite waard en de beste plek om te zien is de romantische oude stad Split. Je ontdekt er talloze interessante bezienswaardigheden tijdens je sightseeing, waaronder het indrukwekkende paleis van Diocletianus, dat zelfs op de lijst van het werelderfgoed van UNESCO staat. Bovendien zijn de promenade langs het water en het aangrenzende Marjan Forest Park, een groene oase van Split, waar u kunt genieten van talrijke uitzichtpunten en schilderachtige stukken kust, prachtig.

Ook de schitterende stranden maken Split tot iets bijzonders in Dalmatië! In de stad en in de omgeving vindt u talloze prachtige zwembaaien. Perfect als u sightseeing in Dalmatië wilt combineren met Bootverhuur Dalmatie, zon, strand en zee.

Split Oude Stad – Kroatië

Dubrovnik – De beroemde parel van de Adriatische Zee
Waarschijnlijk de beroemdste stad in Dalmatië is ongetwijfeld Dubrovnik! Deze adembenemende kustmetropool ligt in het zuiden van Kroatië en inspireert met een ongelooflijk mooie UNESCO-oude stad. Bijzonder is de machtige stadsmuur, die het stadscentrum omsluit en via een wandeling kan worden bezocht. Maar ook een sightseeing tour door het autovrije middeleeuwse centrum is prachtig. Een echte must-see is de lange promenade Stradun, waar u zich terug in de tijd waant en zich verwondert over de vele historische bezienswaardigheden.

Maar de regio is ook heerlijk voor een langere strandvakantie aan de Dalmatische Kust, want de stranden in Dubrovnik zijn absoluut spectaculair. Langs de Rivièra liggen betoverend veel baaien en andere charmante badplaatsen waar u een onvergetelijke vakantie kunt doorbrengen.

Dubrovnik – Kroatië

Makarska – Fantastische Stranden & Indrukwekkende Bergen
Makarska is gegarandeerd een van de beste plaatsen voor een reis naar Dalmatië. Velen noemen de Makarska Riviera de mooiste kustlijn van de Dalmatische Adriatische Zee. Over een lengte van 50 kilometer vindt u hier enkele van de mooiste stranden van het land, waar schitterende turquoise zeekleuren en de hoge bergen op de achtergrond een bijna surrealistisch decor oproepen. Waarschijnlijk de beroemdste attractie aan de kust is het droomstrand Punta Rata in Brela, dat de ansichtkaarten van Dalmatië siert en bovendien een van de mooiste stranden ter wereld is.

Absoluut bezienswaardig zijn ook de schilderachtige oude stad Makarska en het machtige Biokovo-gebergte, een nationaal park met skywalk en talrijke wandelroutes. Voor een Dalmatische vakantie aan de Rivièra vindt u ook tal van prachtige kustplaatsen zoals Brela, Baska Voda, Podgora en Tucepi.

Makarska – Dalmatië – Kroatië

Zadar – De kustparel in Noord-Dalmatië
De havenstad Zadar is de tweede grootste stad van Dalmatië, en bovendien is de regio met zijn talrijke stranden een echt vakantieparadijs aan de Dalmatische kust. Echt beroemd is de historische oude stad, waarvan de geschiedenis ongeveer 3000 jaar teruggaat, en die wordt beschouwd als de culturele hotspot van Kroatië. In het stadscentrum zijn er talrijke interessante plaatsen, waarvan sommige dateren uit de oudheid. Een van de beroemdste attracties, en uniek in Dalmatië, is het zeeorgel, dat muziek produceert door de beweging van de golven.

Wereldberoemd is ook de eilandengroep Zadar voor de kust, waar veel van de mooiste eilanden van Kroatië liggen, en die ook zeer geschikt is voor boottochten. Een echte insider tip is het betoverende eiland Dugi Otok, dat nog steeds als echt idyllisch wordt beschouwd.

Zadar – Kroatië

Eiland Brac – Droomstranden & Charmante Stadjes. Het eiland Brac is het grootste eiland van Dalmatië en bovendien een van de mooiste bestemmingen voor een strandvakantie in Kroatië. Het vakantie-eiland is vooral bekend om het Zlatni Rat strand, de zogenaamde Gouden Hoorn, een gigantisch droomstrand dat de ansichtkaarten van Kroatië siert. Dankzij de spectaculaire halvemaanvorm die 500 meter in de azuurblauwe zee uitsteekt, is het een van de ultieme oriëntatiepunten voor een vakantie in Dalmatië geworden. Bezoekers uit de hele wereld komen dit prachtige natuurschouwspel bewonderen en brengen er hun vakantie door.

Het eiland Brac heeft echter nog veel meer te bieden! Charmante kleine kustplaatsen zoals Bol, Sutivan en Postira, stralen Dalmatische charme uit, en de talrijke droomstranden van het eiland inspireren vakantiegangers uit de hele wereld. Spectaculair is ook de berg Vidova Gora, de hoogste berg van alle Kroatische eilanden.

De havenstad Trogir en het omliggende gebied met het eiland Ciovo is een echt hoogtepunt in Kroatië. Het ligt in centraal Dalmatië en inspireert met waarschijnlijk een van de mooiste oude steden van het land. De geschiedenis van deze UNESCO-werelderfgoedstad gaat terug tot de 3e eeuw voor Christus, en dus voelt u zich tijdens een sightseeingtour echt terug in de tijd. Slenterend door de kleine stenen steegjes ontdekt u adembenemende middeleeuwse kerken en romantische pleinen met charmante restaurants. Bijzonder mooi is de schilderachtige waterkant met het fort Kamerlengo en de talrijke imposante luxejachten in zee.

Trogir is ook perfect voor een strandvakantie in Dalmatië. Er zijn talrijke mooie badplaatsen in de omgeving, en ook het populaire vakantie-eiland Ciovo is via een brug met de havenstad verbonden.

Tip: Het XII Century Heritage Hotel is een mooi boetiekhotel op een toplocatie aan de schilderachtige waterkant. Hier geniet u naast uw Bootverhuur Dalmatie van een wel heel bijzondere ambiance!

 

Sibenik bij nacht – Kroatië

Het eiland Korcula – De groene parel in Dalmatië
Het eiland Korcula is een adembenemende vakantiebestemming in Dalmatië. Op het ongeveer 48 kilometer lange zogenaamde “groene eiland” wacht u prachtige natuur met fascinerende landschappen. Prachtige stranden, heerlijke wijnen en romantische dorpjes maken dit eiland tot een waar vakantieparadijs. Een echte bezoekersmagneet is de wereldberoemde oude stad Korcula, die vaak “Klein Dubrovnik” wordt genoemd en met talrijke bezienswaardigheden aantrekkingskracht uitoefent. Een geheime tip is de kleine badplaats Lumbarda, waar een van de beste wijnen van het eiland wordt geproduceerd, en waar u prachtige zandstranden vindt.

Tip: Een echt aan te bevelen hotel tijdens u Bootverhuur Dalmatie is het ECO Aparthotel Dreamers’s Club. Hier zullen de uiterst rustige ligging en de romantische, speelse inrichting van de appartementen u bekoren.

Eiland Korcula – Kroatië

Nationaal Park Kornati – De “kronen” van de Dalmatische Adriatische Zee. De Kornati eilanden zijn een waar natuurparadijs in Dalmatië! Het is de dichtste eilandengroep in de Middellandse Zee en het gelijknamige nationale park omvat 89 eilanden en eilandjes. Tijdens een excursie per boot kunt u de Dalmatische eilanden van een van hun mooiste kanten bekijken. Gevormd als kleine druppels liggen de kale Kornati-eilanden dicht op elkaar en vormen een bijna kitscherig decor met de diepblauwe zee. Tijdens een boottocht kunt u zich vergapen aan de adembenemende landschappen, baden op prachtige stranden, genieten van adembenemende uitzichtpunten en al duikend een fascinerende onderwaterwereld ervaren.