Boottour naar de Kornati eilanden maken? Dan zit je hier goed bij istra-yacht-gastro.eu.

U chartert het jacht en bent ZELF volledig vrij om ZELF uw vaarroute en activiteiten te bepalen.
Wij bieden u onderstaand een voorstel van programma dat door vele van onze klanten is gekozen.
Onderstaand programma is enkel een “voorstel” maar het houdt geen verplichtingen in !

Ons Jacht ANIMA MARIS heeft een make-over gekregen begin 2023. Met zijn Uniek design en de luxe afwerking waar Fransen en Italianen om bekend zijn,
reist u in stijl over de Adriatische zeeën.  Met zijn 1.000 PK sterke motoren halen wij gezwind een maximale snelheid van 32 knopen en ligt onze kruissnelheid bijzonder hoog voor zulk een schip” en dit rond de 15 knopen.  Met zijn trimmers en flaps kunnen wij zelfs bij zware zee nog doorvaren.

Boottour naar de Kornati eilanden

Breng een glorieuze dag door tijdens een Boottour naar de Kornati eilanden naar het National Park en Nature Park Telašćica , plaatsen waar de magie gebeurt.

Deze groep van meer dan 150 eilanden en kliffen die zich uitstrekken over een gebied van 320 km zal u op het eerste gezicht verleiden terwijl u met M/B Luka op de golven vaart . Stop om te zwemmen en verken de schoonheid van het zoutmeer Mir , een wonder dat op de een of andere manier boven de zeespiegel ligt op de top van natuurpark Telašćica , geniet van het prachtige open panoramische uitzicht vanaf de verticale kliffen van waaruit je ogen elk punt van Nationaal Park Kornati zullen bereiken .

Pak je zwemkleding en handdoeken in en wij zorgen voor de rest. Geniet van de ongerepte natuur en maak deel uit van de schoonheid van deze parel van de Adriatische Zee.

Boottour naar de Kornati eilanden

Wat te verwachten

Bezoek tijdens een Boottour naar de Kornati eilanden de parel van de Adriatische Zee tijdens een boottocht van een hele dag naar het nationale park Kornati en het natuurpark Telašćica , beginnend in Vir vroeg in de ochtend, waar m/b “Luka” zijn gasten opwacht.

Geniet van vers gemaakte koffie en ontbijt terwijl je reist naar de 150 kale eilanden die deel uitmaken van dit adembenemende nationale park. Onderweg stop je in natuurpark Telašćica om te zwemmen, een oud dorp op het eiland te bezoeken en het geïsoleerde beroemde zoutmeer Mir te bezoeken, gelegen in het park boven zeeniveau.

Ontspan daarna tijdens een rondleiding door het park en bekijk de dramatische karst-kalksteenformaties die om je heen torenen. Midden op de dag krijg je een traditionele Dalmatische lancering voorgeschoteld; vis & vlees met seizoensgebonden gemengde salade die in combinatie met absolute toppers onder de Dalmatische wijnen deze tour tot een onvergetelijke & onweerstaanbare ervaring maakt.

Kornati-eilanden

De Kornatis, die bestaan uit 140 onbewoonde eilanden, eilandjes en riffen met een oppervlakte van 300 km², zijn de grootste en dichtste archipel in de Adriatische Zee. Door het typische karstterrein zijn de eilanden bezaaid met scheuren, grotten en ruige kliffen. Omdat er geen zoetwaterbronnen zijn, zijn ze meestal kaal. De evergreens en steeneiken die hier vroeger stonden, zijn lang geleden afgebrand. In plaats van de eilanden van hun schoonheid te beroven, heeft de ontbossing verrassende rotsformaties aan het licht gebracht, waarvan de witte kleur tegen de diepblauwe Adriatische Zee een angstaanjagend en prachtig gezicht is.

De Kornati-eilanden vormen vier groepen die van noordwest naar zuidoost lopen. De eerste twee groepen eilanden liggen dichter bij het vasteland en staan plaatselijk bekend als Gornji Kornat. Het grootste van deze eilanden is Žut.

Er zijn ongeveer 300 gebouwen op de Kornati-eilanden, meestal gegroepeerd aan de zuidwestkust van Kornat.

Het Nationaal Park Kornati bestaat uit 89 van de 140 eilanden van de Kornati en herbergt een deel van de grootste en dichtste archipel in de Adriatische Zee. Door het typische karstterrein zijn de eilanden bezaaid met scheuren, grotten en ruige kliffen. De evergreens en steeneiken die hier vroeger te vinden waren, zijn lang geleden afgebrand. In plaats van de eilanden van hun schoonheid te beroven, heeft de ontbossing verrassende rotsformaties aan het licht gebracht, waarvan de witte kleur tegen de diepblauwe Adriatische Zee een angstaanjagend en prachtig gezicht is.

De twee reeksen eilanden tegenover de open zee vormen het Nationaal Park Kornati en hebben de meest dramatisch ruige kustlijn. Kornat is verreweg het grootste eiland in het park, met een lengte van 25 km en een breedte van slechts 2,5 km. Zowel het land als de omringende zee zijn beschermd. De visserij is strikt beperkt om het herstel van de visbestanden mogelijk te maken. Het eiland Piškera, ook in het park, werd in de Middeleeuwen bewoond en diende als verzamel- en opslagplaats voor vis.

Het kantoor van Boottour naar de Kornati eilanden bevindt zich in Rijeka – Hrvatska en kan u goed voorzien van informatie.

 

 

Boottour naar de Kornati eilanden

Wij van Boottour naar de Kornati eilanden verwachten U aan boord voor overnachting met2 – 4 -6 personen of zelfs + 2 kinderen.
Onze prijzen zijn opgemaakt voor de totale bezetting van ons jacht.

Dus kom met uw familie, vrienden, zakenrelaties (max 12 pers) en geniet samen in stijl op een onverwachte en luxueuze ontspannende wijze .

NIETS hoeft u te doen. Breng uw kleding en zwempak mee en u hoeft voor de rest voor NIETS te zorgen.

Wij varen U in stijl naar ettelijke prachtige locaties, baaien, strandjes en romantisch kleine typische lokale dorpjes en restaurants.

Wij van Boottour naar de Kornati eilanden spreken Nederlands, on parle Français, we speak English, wir sprechen Deutsch, parliamo Italiano