Croatia yacht charter gezocht? dan zit je hier goed bij istra-yacht-gastro.eu

Bij Croatia yacht charter U chartert het jacht en bent ZELF volledig vrij om ZELF uw vaarroute en activiteiten te bepalen.
Wij bieden u onderstaand een voorstel van programma dat door vele van onze klanten is gekozen.
Onderstaand programma is enkel een “voorstel” maar het houdt geen verplichtingen in !

Croatia yacht charter heeft een make-over gekregen begin 2023. Met zijn Uniek design en de luxe afwerking waar Fransen en Italianen om bekend zijn,
reist u in stijl over de Adriatische zeeën.

Met zijn 1.000 PK sterke motoren halen wij gezwind een maximale snelheid van 32 knopen en ligt onze kruissnelheid bijzonder hoog voor zulk een schip” en dit rond de 15 knopen.
Met zijn trimmers en flaps kunnen wij zelfs bij zware zee nog doorvaren.

Croatia yacht charter reserveren?

Dirk & Fabiana van Croatia yacht charterhebben elkaar jaren geleden gevonden door de passie voor gastronomie en de nieuwsgierigheid naar culinaire ontdekkingen.
Fabiana als eigenares van een door de Guide Michelin en Gault Millau hoog genomineerde restaurant, is natuurlijk de stuwende kracht achter alles wat met gastronomie te maken heeft. Dirk als kapitein aan boord en als echte Bourgondiër, kan best als hobbykok zijn bijdrage leveren en zeker als het gaat om de keuze van bijhorende wijnen.

Naast hun gezamenlijke passie voor gastronomie, delen zij hun liefde voor de zee en het varen.
Met dit luxe Croatia yacht charter, de naam zegt het zelf “PRESTIGE by JEANNEAU”,
willen zij hun kennis en ervaringen delen met mensen die willen relaxen en rustig in stijl willen genieten van zon, zee, water, natuur en gastronomie.

Daarom, na jarenlange ervaring met motorboten en zeiljacht, heeft Dirk nu gekozen om deze bocht naar supercomfort en 1000 pk power te maken.

Een bootvakantie in Kroatië heeft een grote aantrekkingskracht.

De zonovergoten charmes van de Dalmatische kustlijn, gespikkeld met een reeks eilanden omspoeld door een turquoise zee, zorgen voor een heerlijke zeilervaring. Overvloedig met charmante ankerplaatsen, divers landschap en geliefd bij chartergasten vanwege de lange, zwoele zomers is een zeilvakantie in Kroatië gewoonweg magisch.

Groene, afgelegen landschappen zijn er natuurlijk ook in overvloed in Kroatië. Geniet van de stilte op de geïsoleerde Kornati eilanden, of ga voor anker bij Korčula – vol met een rijk tapijt van golvende wijn- en olijfgaarden te midden van glinsterend water. Trek naar het zuiden naar het ongerepte eiland Mljet voor uitstekende wijnhuizen en visgerechten onder geurende pijnbomen, of kies voor het goudkleurige strand van Brač, Zlatni Rat, voor idyllisch bruin worden en watersportmogelijkheden.

Onze grote verscheidenheid aan routes zijn geselecteerd door het team van Croatia yacht charter om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw luxe bootvakantie in Kroatië haalt.

Er is zoveel te zien en te beleven in deze prachtige regio; of u nu liever het fenomenale historische verleden van Kroatië opsnuift, wandelt door kilometers weelderig smaragdgroen bos, of het bruisende nachtleven op een van de beroemde eilanden proeft, de keuzes zijn simpelweg eindeloos. Bekijk onze routes om u te helpen beslissen waar u heen wilt in deze prachtige mediterrane bestemming.

Croatia yacht charter

Beste steden om een jacht te charteren in Kroatië

Dit is Croatia yacht charter selectie van de beste chartersteden aan de Dalmatische kust en de bredere Kroatische Adriatische Zee. Kies uit zeiljachten, catamarans of motorjachten en geniet van rustige ankerplaatsen, sensationele nationale parken, levendige feesteilanden en schitterend weer!

Het klimaat

Verwacht zachte wind en warmte langs de kustlijn van Kroatië gedurende het grootste deel van uw verblijf tussen mei en oktober.

Verwacht temperaturen van rond de 14 graden Celsius /57 graden Farenheit als minimum in mei – Noord-Europeanen zullen in hun T-shirt lopen. In juli en augustus kan het gemiddeld 28 graden Celsius/82 graden Farenheit zijn – nog steeds veel koeler dan in Turkije of Griekenland in die tijd van het jaar. In oktober is het weer vergelijkbaar met dat in mei.

Er steken verschillende winden op die uw reis kunnen verlevendigen of verzieken. Hieronder staan vijf van de belangrijkste:

Bora (NE)
Dit is een koude, droge noordoostelijke wind die uit de bergen dicht bij de kust komt. Je kunt hem zien aankomen doordat er zich wolken vormen boven de top van bergen van meer dan 400 m hoog, maar hij is zeer lokaal – als je meer dan 4 km van de bergen bent, zul je hem nauwelijks merken.

Jugo (ZO)
Dit is een zuidooster die nat weer brengt wanneer er een hogedrukgebied boven de Adriatische Zee ligt. Deze kan dagenlang aanhouden, maar dankzij de windrichting brengt hij ook warmte.

Mistral (NW)
De Mistral of Maestral is een noordwestelijke zeebries die ’s ochtends opsteekt en ’s avonds wegvalt – bijna perfecte omstandigheden voor dagzeilen. Hij is vooral overheersend in juli en augustus – precies op het hoogtepunt van het zeilvakantieseizoen.

Tramontana (N tot NW)
Dit is een zeldzame noordelijke bergwind die koele wind naar de zeeën brengt. Wees er klaar voor om te reven of het voorlijk omhoog te doen, want de vlagen kunnen zeer krachtig zijn.

Waarom een boot huren in Kroatië?

Dit glorieuze mediterrane land heeft voor elk wat wils, van de oude ommuurde stad Dubrovnik tot nachtelijk clubben in Hvar. Misschien wilt u ook gewoon chillen op een rustige ankerplaats met alleen uw gezelschap en het zeeleven tijdens uw Croatia yacht charter.

Kroatië is ideaal om rond te kuieren op een boot dankzij de vele bestemmingen die op slechts een paar uur varen liggen, en met de zachte bries in het grootste deel van het vaarseizoen hoeft u niet al te veel energie te steken in het bereiken van uw bestemming.

Beste tijden om te huren

Juli en augustus zijn de drukke maanden en het hoogseizoen voor het huren van een boot via Croatia yacht charter. Ongeacht de tijd van het jaar vindt u vaak zeer rustige ankerplaatsen waar u weg vaart van de belangrijkste stedelijke centra.

In de regel is de duurste tijd in juli en augustus, maar het is goedkoper in schooltijd zoals mei en september.

Voor een rustigere, minder drukke ervaring is september de beste tijd van het jaar, want het weer is uitstekend en de zeeën zijn nog warm.

Heeft u een vaarbewijs nodig om te charteren in Kroatië?

Als u een charter met bemanning, een gulet of een jacht met kapitein chartert, heeft u geen vaarbewijs nodig. Dit is ook het geval als u een kleine motorboot zonder kajuit huurt voor een dagtocht langs de lokale eilanden of stranden.

U heeft wel een vaarbewijs nodig als u een bareboat jacht chartert, hier zijn enkele voorbeelden van vaarbevoegdheden:

Internationaal Certificaat van Bekwaamheid (ICC): Dit wordt op verzoek afgegeven door uw Europese zeilautoriteit en u zou automatisch in aanmerking moeten komen met bepaalde nationale zeilkwalificaties.

RYA Kwalificaties: Als u de volgende kwalificaties heeft kunt u een bareboat charter nemen vanuit Griekenland, deze omvatten Day Captain (zeil of motor endorsement), Coastal Captain of Yachtmaster.

American Sailing Association (ASA): Het ASA 104 bareboat certificaat wordt algemeen geaccepteerd. US Sailing: Het International Proficiency Certificate wordt algemeen geaccepteerd en het Bareboat Cruising Certificate wordt in veel gevallen ook geaccepteerd.

Voor meer info over Croatia yacht charter contacteer ons!