Huur een jacht in Dalmatie en geniet van een ongeziene vakantie aan boot van een luxe schip. Bij istra-yacht-gastro.eu chartert u zelf  het jacht en bent ZELF volledig vrij om ZELF uw vaarroute en activiteiten te bepalen.

Huur een jacht in Dalmatie bij Dirk & Fabiana

Wij bieden u onderstaand een voorstel van programma dat door vele van onze klanten is gekozen.
Onderstaand programma is enkel een “voorstel” maar het houdt geen verplichtingen in !

Huur een jacht in Dalmatie en gebruik onze ANIMA MARIS, onze jacht heeft een make-over gekregen begin 2023. Met zijn Uniek design en de luxe afwerking waar Fransen en Italianen om bekend zijn,reist u in stijl over de Adriatische zeeën.

Met zijn 1.000 PK sterke motoren halen wij gezwind een maximale snelheid van 32 knopen en ligt onze kruissnelheid bijzonder hoog voor zulk een schip” en dit rond de 15 knopen.
Met zijn trimmers en flaps kunnen wij zelfs bij zware zee nog doorvaren.

Huur een jacht in DalmatieEXCLUSIVE & LUXURY YACHT – GASTRO EXPERIENCE

Dirk & Fabiana hebben elkaar jaren geleden gevonden door de passie voor gastronomie en de nieuwsgierigheid naar culinaire ontdekkingen.
Fabiana als eigenares van een door de Guide Michelin en Gault Millau hoog genomineerde restaurant, is natuurlijk de stuwende kracht achter alles wat met gastronomie te maken heeft. Dirk als kapitein aan boord en als echte Bourgondiër, kan best als hobbykok zijn bijdrage leveren en zeker als het gaat om de keuze van bijhorende wijnen.

Naast hun gezamenlijke passie voor gastronomie, delen zij hun liefde voor de zee en het varen. Met dit luxe Yacht, de naam zegt het zelf “PRESTIGE by JEANNEAU”, willen zij hun kennis en ervaringen delen met mensen die willen relaxen en rustig in stijl willen genieten van zon, zee, water, natuur en gastronomie.

Daarom, na jarenlange ervaring met motorboten en zeiljacht, heeft Dirk nu gekozen om deze bocht naar supercomfort en 1000 pk power te maken. Huur een jacht in Dalmatie via Dirk & Fabian is de juiste keuze.  Inderdaad heeft hij besloten, om het vaste land achterwege te laten en zijn hobby en passie te delen met fijne mensen die zelf een nieuwe ontdekking en een bijkomend level in hun leven willen ervaren.

Hij zal U meenemen naar prachtige verdoken baaien en aanlegplaatsjes, fantastische top restaurants maar ook typische lokale romantische plaatsen waar nog echt speciaal voor U met liefde en passie, “food” zal klaargemaakt worden op traditionele wijze.
De eilandbewoners hebben onvoorstelbare lekkernijen en dit met de kunde en kennis van Fabiana erbij, is het een echte culinaire ontdekkingstocht.

Wij verwachten U aan boord en samen zullen wij uw bestemming “op maat” met U vastleggen

Sportief ? Wij van Huur een jacht in Dalmatie zorgen voor het nodige snorkel materiaal en SUP’s(2) want dagelijks zal er in een baai aangelegd worden waar U kunt zwemmen en snorkelen en zult genieten van het heldere water in de mooiste baaien van de Adriatische zee.

Meer over Dalmatië

Dalmatië is een van de bekendste van alle Kroatische regio’s. Het is ook een van de mooiste. Wij brengen u alles wat u moet weten over openluchtplaatsen om te bezoeken in Dalmatië. Kroatië is geen groot land, dus je hebt geen heel leven nodig om veel van de mooie plekken in het land te verkennen. Maar het kost u ook veel meer dan een gewone vakantie. De Dalmatische kust en het Dalmatische achterland zijn het perfecte uitgangspunt om Kroatië te verkennen.

Elk jaar trekt Dalmatië meer en meer toeristen die hierheen komen om de natuurlijke schoonheden te bewonderen en te genieten van de kristalheldere Adriatische zee. Avontuurtochten in Dalmatië zijn iets wat outdoorliefhebbers zoals wij aantrekt en geloof ons, er is geen betere plek voor Huur een jacht in Dalmatie.

Laten we de beste plaatsen om te bezoeken in Dalmatië ontdekken!

Waar ligt Dalmatië?

Zoals gezegd is Dalmatië een regio in Kroatië, gelegen in het zuiden van dit land. Kroatië heeft de vorm van een vliegende vogel en je zou kunnen zeggen dat de linkervleugel van die vogel in feite Dalmatië is. De grootste stad van deze regio is de stad Split, die tevens de op één na grootste stad van Kroatië is. Wij denken dat de stad Split geen speciale introductie nodig heeft, omdat het een van de beroemdste steden van Kroatië is.

Dalmatië dankt zijn naam aan de Illyrische stammen die hier een paar duizend jaar geleden woonden. Wat een geweldige plek kozen zij om te wonen. Dalmatië kan in twee delen worden verdeeld: de Dalmatische kust en het Dalmatische achterland. Er zijn ook veel eilanden langs de kust en elk van hen heeft andere verhalen en tradities.

Dalmatië begint bij het eiland Rab in het noorden en strekt zich uit tot het meest zuidelijke punt van Kroatië. Het is ook de Kroatische regio met de grootste kustlijn en talrijke stranden die tot de mooiste van Kroatië behoren. De stranden van Dalmatië bestaan vaak uit kiezels en veel ervan zijn uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van Kroatië. Leuk aan Dalmatië is dat het naar het zuiden toe smaller wordt. Het achterland van Dalmatië is vrij breed in de regio Zadar en het is slechts een paar kilometer lang in de buurt van de stad Dubrovnik.

Dalmatië heeft ook een rijk verleden. Het is een van de oudste regio’s van Kroatië. In de loop der eeuwen zijn er veel onlusten geweest en werd Dalmatië geregeerd door verschillende naties, zoals de Romeinen en de Venetianen. Al deze gebeurtenissen drukten hun stempel op de cultuur en maakten Dalmatië tot wat het nu is. Ook op het gebied van historisch erfgoed zijn er in Dalmatië veel bezienswaardigheden.

De meeste toeristen die naar Kroatië en Dalmatië komen, komen uit landen die meer ten noorden, westen of oosten van Kroatië liggen. Dat betekent dat Dalmatië de verste Kroatische regio is voor iedereen die uit deze landen komt. Toch is Dalmatië vrij gemakkelijk te bereiken met bijna alle moderne vervoersmogelijkheden.

Er is een moderne snelweg voor iedereen die met de auto komt en deze snelweg verbindt Zuid- en Noord-Kroatië en loopt bijna over heel Dalmatië. Deze snelweg is de gemakkelijkste en handigste manier om Dalmatië te bereiken. Als u echter de tijd hebt om rond te kijken, raden wij u aan de ‘langzamere’ regionale wegen te gebruiken, die u naar enkele van de mooiste delen van Kroatië brengen. Alleen al het rijden op deze wegen is een ervaring op zich.

Mooie route door Dalmatië

Vliegen naar Dalmatië is een van de populairste manieren om hier te komen. Er zijn een paar luchthavens die u kunt kiezen, omdat ze goed verbonden zijn met andere internationale luchthavens over de hele wereld. De grootste luchthavens in Dalmatië zijn die van Split, Dubrovnik en Zadar. Met het vliegtuig naar Dalmatië komen is de beste optie als u uit landen komt die niet zo dicht bij Kroatië liggen.

Er zijn ook veel mogelijkheden voor openbaar vervoer. Er zijn bus- en spoorlijnen en u kunt Dalmatië ook op deze manier bereiken. Buslijnen rijden door heel Dalmatië, terwijl de trein u alleen naar Split brengt, dat in het centrum van Dalmatië ligt.

De Dalmatische kust

U kunt Dalmatië in 2 delen verdelen: de Dalmatische kust en het Dalmatische achterland. De Dalmatische kust is een prachtig stuk kust vol afgelegen en minder afgelegen stranden. Het is ook het favoriete deel van Kroatië voor veel buitenlandse bezoekers. Veel eilanden liggen verspreid langs de Dalmatische kust. Het is ook perfect voor een chille zomer roadtrip. De kustweg loopt door de hele Dalmatische kust en is een van de mooiste routes in Kroatië. Delen van dit landschap worden gekenmerkt door hoge bergen die bijna uit de zee oprijzen. Een van die delen is Makarska Riviera.

De Dalmatische kust is perfect om met de auto te verkennen en daarom huren veel toeristen een auto als ze naar Kroatië komen. Velen van hen kiezen ervoor hun hele vakantie door Dalmatië te rijden en elke nacht op een andere plaats door te brengen. De Dalmatische kust heeft enkele van de beste stranden van Kroatië. Het zijn meestal kiezelstranden met kiezels van verschillende grootte, variërend van grotere rotsen tot bijna zanddeeltjes.

Tegenover de Dalmatische kust ligt het Dalmatische achterland. Vol rivieren, velden en bergen. Het is even mooi en perfect voor vele buitenactiviteiten. Hoewel het Dalmatische achterland niet zoveel bezoekers trekt als de Dalmatische kust, is het toch een regio die het ontdekken waard is. Het aantal toeristen stijgt elk jaar en er zijn veel traditionele accommodatiemogelijkheden. De hoogste bergtop van Kroatië – Sinjal op de berg Dinara – ligt ver in het Dalmatische achterland. In Dalmatië zijn nog vele andere plaatsen te bezoeken die in het Dalmatische achterland liggen.

Machtige rivieren zoals de Zrmanja en de Cetina hebben geweldig mooie canyons en zijn zeker plaatsen die wij u aanraden te bezoeken. Je zou het Dalmatische achterland kunnen beschouwen als het equivalent van het Wilde Westen in Noord-Amerika.

De beste plaatsen in dalmatië

Na het niet zo korte introductiegedeelte komen we bij het echte werk – de beste buitenplaatsen om te bezoeken in Dalmatië. Aangezien wij buitenliefhebbers zijn, verkennen wij Dalmatië al geruime tijd. We hebben veel plaatsen bezocht en het was moeilijk om al deze plaatsen te kiezen tussen alle andere die ook de moeite waard zijn. Toch moeten we de lijst zo kort mogelijk houden en dus hebben we alleen de beste plaatsen opgenomen. Houd er rekening mee dat er ook andere plaatsen in Dalmatië zijn die we niet hebben opgenomen. Deze zullen worden opgenomen in een ander artikel dat we in de toekomst zullen schrijven.

De beste kajaktochten in Kroatië

Wij van Huur een jacht in Dalmatie geloven dat een van de belangrijkste mogelijkheden van Dalmatië ligt in buitenactiviteiten en avontuurlijk toerisme. Er zijn veel avontuurlijke tochten in Dalmatië die tot de beste behoren die u in Kroatië kunt doen. We zullen ze later bespreken. Laten we beginnen met de beste plaatsen om te bezoeken in Dalmatië, beginnend bij het noorden en op weg naar het zuiden.

1. paklenica nationaal park en de rest van de velebit berg
De Velebit berg is de langste Kroatische berg en het is een van de bekendste bergen in Kroatië. Niet de hele berg ligt in Dalmatië, maar enkele van zijn beste delen wel. Er zijn 2 nationale parken in het gebied van deze berg – Sjeverni Velebit nationaal park en Paklenica nationaal park. Paklenica ligt in Dalmatië en is een paradijs voor bergbeklimmers. Het is een van de beroemdste plaatsen voor rotsklimmen in Europa. In feite is het een enorme canyon en het is perfect voor wandeltochten en vele andere activiteiten. U kunt vele Velebit bergtoppen bereiken als u uw wandeling in de Paklenica canyon begint.

Tulove grede op Velebit berg – perfecte plaatsen om te bezoeken in Dalmatië als u van wandelen houdt.
Dit nationale park ligt in de buurt van de stad Zadar en je moet het bezoeken als je van wandelen of rotsklimmen houdt. Het is een van de coolste plekken om te bezoeken in Dalmatië.

2. Pag eiland
Pag eiland ligt ook in de buurt van de stad Zadar. Het is een heel specifiek eiland met niet zoveel begroeiing erop. In feite lijkt het op het oppervlak van Mars. De reden waarom er geen vegetatie is, is de sterke Bura-wind die zeer kenmerkend is voor dit gebied. Het eiland Pag is beroemd om vele dingen, waaronder de beroemde Pag-kaas. Aliens zouden op Pag eiland geland zijn en er is een driehoek van rotsen die witter en anders zijn dan alle andere rotsen in de omgeving. Het eiland Pag is een plaats die een bezoek waard is als u een ander landschap wilt ervaren dan in de rest van Dalmatië.

3. Zrmanja rivier
Zrmanja is een van de beroemdste rivieren in Dalmatië. Het heeft een van de coolste canyons van Kroatië en de beroemde oude Westernfilm Winetou is in deze regio opgenomen. De hele Zrmanja rivier is een plek van wilde en ongerepte natuur. Er zijn ook veel avontuurlijke tochten in het gebied, waarvan de bekendste rafting- en kajaktochten zijn. Deze tochten worden gemaakt in het bovenste deel van de Zrmanja rivier, terwijl het onderste deel breder is en perfect voor klassieke kajaktochten.

4. kornati nationaal park
Zoals u uit deze lijst kunt opmaken, is Dalmatië vol nationale parken. Niet zo ver van Paklenica ligt het nationaal park Kornati. De legende zegt dat God nog wat extra materiaal over had van de schepping van de Wereld en dat hij het gewoon achter zijn rug gooide. Hij draaide zich om en zag dat het er zo gaaf uitzag en liet het zoals het nu is. En zo is het Kornati nationaal park ontstaan. Het is een reeks van vele eilanden met een kristalheldere zee en prachtige natuur. Er zijn veel boottochten in het gebied en deze brengen u naar enkele van de mooiste plekken van het Kornati nationaal park. Het team van Huur een jacht in Dalmatie verteld u er alles over.

5. krka nationaal park
Nog een ander nationaal park. Krka is een van de bekendste van alle nationale parken in Kroatië. Het is een park gedomineerd en gemaakt door de Krka rivier. Vol met prachtige watervallen en andere wonderen der natuur, is Krka nationaal park echt een van de beste plaatsen om te bezoeken in Dalmatië.

6. de berg dinara – de hoogste berg van kroatië
Over de berg Dinara valt veel te zeggen. Hij ligt diep in het Dalmatische achterland en herbergt de hoogste bergtop van Kroatië – Sinjal. Daarnaast is Dinara een prachtige berg vol prachtige landschappen en kenmerken en een must voor iedere wandelliefhebber die Dalmatië bezoekt.

7. canyon van de cetina rivier
Cetina is nog zo’n rivier die het ontdekken waard is. Hij stroomt door het Dalmatische achterland en mondt uit in de Adriatische Zee bij de stad Omis in Midden-Dalmatië. Het is een van de weinige rivieren in Kroatië waarop u kunt raften. Verder is Omis een openluchtoase in Kroatië en de perfecte plaats voor vele avontuurlijke tochten in Dalmatië.

8. een van de dalmatische eilanden
De Dalmatische eilanden zijn gewoonweg prachtig. We konden niet één bepaald eiland kiezen om aan u voor te stellen, dus hebben we besloten dat elk van de eilanden een bezoek waard is. En het is waar, of u nu kiest voor Hvar, Brac of Vis, u zult ze allemaal even mooi vinden. Maar als het gaat om de beste plaatsen om te bezoeken in Dalmatië, zijn eilanden een must.

Kortom voor Huur een jacht in Dalmatie, contacteer ons vrijblijvend.