Yacht huren in Kroatië? Dan kan via istra-yacht-gastro.eu

U chartert het jacht en bent ZELF volledig vrij om ZELF uw vaarroute en activiteiten te bepalen.
Wij bieden u onderstaand een voorstel van programma dat door vele van onze klanten is gekozen.
Onderstaand programma is enkel een “voorstel” maar het houdt geen verplichtingen in !

Ons Jacht ANIMA MARIS heeft een make-over gekregen begin 2023. Met zijn Uniek design en de luxe afwerking waar Fransen en Italianen om bekend zijn,
reist u in stijl over de Adriatische zeeën.

Met zijn 1.000 PK sterke motoren halen wij gezwind een maximale snelheid van 32 knopen en ligt onze kruissnelheid bijzonder hoog voor zulk een schip” en dit rond de 15 knopen.
Met zijn trimmers en flaps kunnen wij zelfs bij zware zee nog doorvaren.

Yacht huren in Kroatië via istra-yacht-gastro

Wij van Yacht huren in Kroatië verwachten U aan boord voor overnachting met 2 – 4 -6 personen of zelfs + 2 kinderen.
Onze prijzen zijn opgemaakt voor de totale bezetting van ons jacht.

Dus kom met uw familie, vrienden, zakenrelaties (max 12 pers) en geniet samen in stijl op een onverwachte en luxueuze ontspannende wijze .

NIETS hoeft u te doen. Breng uw kleding en zwempak mee en u hoeft voor de rest voor NIETS te zorgen.

Wij varen U in stijl naar ettelijke prachtige locaties, baaien, strandjes en romantisch kleine typische lokale dorpjes en restaurants.

Wij van Yacht huren in Kroatië spreken Nederlands, on parle Français, we speak English, wir sprechen Deutsch, parliamo Italiano

Over ons

Dirk & Fabiana van Yacht huren in Kroatië hebben elkaar jaren geleden gevonden door de passie voor gastronomie en de nieuwsgierigheid naar culinaire ontdekkingen.
Fabiana als eigenares van een door de Guide Michelin en Gault Millau hoog genomineerde restaurant, is natuurlijk de stuwende kracht achter alles wat met gastronomie te maken heeft. Dirk van Yacht huren in Kroatië als kapitein aan boord en als echte Bourgondiër, kan best als hobbykok zijn bijdrage leveren en zeker als het gaat om de keuze van bijhorende wijnen.

Naast hun gezamenlijke passie voor gastronomie, delen zij hun liefde voor de zee en het varen.
Met dit luxe Yacht, de naam zegt het zelf “PRESTIGE by JEANNEAU”,
willen zij hun kennis en ervaringen delen met mensen die willen relaxen en rustig in stijl willen genieten van zon, zee, water, natuur en gastronomie.

Daarom, na jarenlange ervaring met motorboten en zeiljacht, heeft Dirk nu gekozen om deze bocht naar supercomfort en 1000 pk power te maken.

Inderdaad heeft hij besloten, om het vaste land achterwege te laten en zijn hobby en passie te delen met fijne mensen die zelf een nieuwe ontdekking en een bijkomend level in hun leven willen ervaren.

Dirk van Yacht huren in Kroatië zal U meenemen naar prachtige verdoken baaien en aanlegplaatsjes, fantastische top restaurants maar ook typische lokale romantische plaatsen waar nog echt speciaal voor U met liefde en passie, “food” zal klaargemaakt worden op traditionele wijze.
De eilandbewoners hebben onvoorstelbare lekkernijen en dit met de kunde en kennis van Fabiana erbij, is het een echte culinaire ontdekkingstocht.

Wij verwachten U aan boord en samen zullen wij uw bestemming “op maat” met U vastleggen

Sportief ? Wij zorgen voor het nodige snorkel materiaal en SUP’s(2) want dagelijks zal er in een baai aangelegd worden waar U kunt zwemmen en snorkelen en zult genieten van het heldere water in de mooiste baaien van de Adriatische zee.

Yacht huren in Kroatië

Kroatië heeft veel meer te bieden dan de schitterende Adriatische kust. Hoewel je al die schitterende eilanden en de schoonheid van Dubrovnik en Split absoluut niet mag missen, biedt het land ook verfijnde cultuur in Zagreb, barokke schoonheid in Varaždin en een reeks landschappen in het hele land die zowel prachtige uitzichten als huiveringwekkende avonturen beloven.

Houd bij het plannen van Yacht huren in Kroatië of uw reis naar deze magische bestemming rekening met onze lijst van de beste dingen om te doen in Kroatië.

Bewonder de watervallen van het Nationaal Park Plitvice Meren

Zestien meren en talloze watervallen maken een wandeling door het Nationaal Park Plitvice Meren tot een dromerige ervaring. Door de eeuwen heen heeft dit travertijnlandschap een levendige wereld gecreëerd van ondiepe meren en waterwegen in de schaduw van beukenbossen, met elke kleur blauw en groen die wordt weerspiegeld in het betoverend heldere water. Volg de wandelpaden – waarvan vele over verhoogde houten paden – tot u het Kozjakmeer bereikt, waar een elektrische boot wacht om u over het glasachtige water te varen.

Verdwaal in het paleis van Diocletianus in Split

Het gebeurt niet vaak dat je een Romeins paleis zo’n fundamenteel en doorleefd onderdeel van een stad ziet worden. Het paleis dat de Romeinse keizer Diocletianus in de 2e eeuw na Christus voor zichzelf bouwde, raakte al snel in verval en werd in de middeleeuwen gekoloniseerd door appartementen en winkels. Vandaag de dag is het de plek om te wandelen en te stoppen voor een kopje koffie terwijl u sierlijke zuilen en bogen bewondert die duizenden jaren oud zijn.

Hulp nodig? Laat Yacht huren in Kroatië uw volgende reis plannen.

Fietsen, wandelen en zwemmen in het Nationaal Park Mljet

Mljet wordt vaak bezocht als dagtrip vanuit Dubrovnik of Korčula, maar het weelderig groene Mljet is een meer ontspannen verkenning waard, vooral het nationale park. Het park beslaat bijna een derde van het eiland en wordt gedomineerd door twee zoutwatermeren omzoomd door paden in de schaduw van pijnbomen, waar u op veel plaatsen kunt stoppen om te zwemmen. Wandel naar de top van Montokuc op 256 meter voor een subliem uitzicht terwijl u de geur van Aleppo-dennen inademt. En mis de kans niet om de kleine veerboot naar St Mary’s Island te nemen voor een wandeling langs de kerk en het klooster.

Yacht huren in Kroatië

 Wandel over de muren van Dubrovnik

Deze prachtige middeleeuwse en renaissance wallen kronkelen bijna 2 km rond de oude stad van Dubrovnik en leiden u langs stenen trappen en kolossale forten en verdedigingstorens. Trek minstens 90 minuten uit voor een wandeling langs de muren en geniet van het prachtige uitzicht op de Adriatische Zee, het eiland Lokrum en de zee van terracotta daken van de stad, terwijl u naar de tuinen en terrassen van de huizen eronder gluurt. Vermijd de drukte door ’s ochtends vroeg of laat in de middag te komen.

Maak een boottocht door natuurpark Kopački Rit

Verspreid over het noordoosten van Kroatië bij de Servische grens, bieden de uitgestrekte wetlands van natuurpark Kopački Rit enkele van de meest serene landschappen van het land. Voor een heerlijk rustgevende ervaring stapt u op een van de boten die zachtjes door dit vredige natuurgebied varen, waar de Donau en de Drava samenvloeien en waar het vogelleven buitengewoon is.

Trotseer de Skywalk Biokovo

Je zult snel ontdekken of je een hoogtevrees hebt als je op het glazen hoefijzervormige platform stapt dat op 1228 meter hoogte zweeft in het natuurpark Biokovo. Omringd door de grimmige, kale schoonheid van de Dinarische Alpen biedt de Skywalk een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee, eilanden in de verte en bergen die daarachter opdoemen. Als u zich fit voelt, kunt u drie uur wandelen vanaf de ingang van het natuurpark.

Dwaal door het Nationaal Park Krka

Niet te overtreffen door Plitvice, zijn de watervallen en beboste landschappen van Krka Nationaal Park net zo indrukwekkend. Begin in het dorp Skradin, waar u de boot neemt die langs de Krka rivier vaart, langs de ene spectaculaire waterval na de andere. Stop bij Skradinski Buk om een van de meest majestueuze watervallen te zien die langs kalksteenrotsen naar beneden storten. Ga verder naar het eiland Visovac en zijn betoverende Franciscaanse klooster.

Neem een picknick mee naar Lokrum

Een boottochtje van 10 minuten vanuit de oude haven van Dubrovnik brengt u naar een totaal andere wereld. Klein Lokrum heeft een benedictijnenklooster, een Napoleontisch fort, een botanische tuin, een paar bars en een restaurant – plus een zoutwaterlagune en verschillende rotsstranden. Haal wat picknickhapjes bij de bakker bij de pier en bereid je voor op een paar uurtjes verkennen – of gewoon lekker luieren.

Bezoek het Romeinse amfitheater van Pula

Het enorme Romeinse amfitheater van Pula – het op vijf na grootste ter wereld – werd gebouwd rond het einde van de 1e eeuw voor Christus en is opmerkelijk goed bewaard gebleven. Bekijk de lagere kamers, waar u in plaats van gladiatoren en gekooide dieren, displays vindt die teruggrijpen naar de Romeinse wijntraditie van Istrië. Het is een van de meest sfeervolle concertlocaties van Kroatië, vooral tijdens het jaarlijkse zomerfestival van Pula.

Drink uitstekende wijnen in Pelješac

Rijd langs Pelješac, het lange vingervormige schiereiland dat ten noorden van Dubrovnik van de Adriatische kust afwijkt, en u wordt al snel omringd door met wijngaarden begroeide heuvels. Kijk uit naar de borden die u uitnodigen om een aantal zeer goede wijnen te komen proeven, gemaakt door boetiekjes in het gebied. Rode wijn is hier koning, met name de robuuste plavac mali en dingač druivensoorten.

Geniet van Zagrebs cafécultuur

Er is een goede reden waarom Starbucks geen voet aan de grond heeft gekregen in Kroatië. Koffie is het levensbloed van deze plek, en het gaat hand in hand met de behoefte om goede roddels te delen in plaats van je hoofd in je laptop te steken. En de basis voor deze culturele steunpilaar is Zagreb, waar de cafés bruisen van het geluid van vrienden die elkaar regelmatig ontmoeten bij de koffie. Als u op een zaterdag tussen 10 en 14 uur komt, kunt u het ritueel bijwonen dat bekend staat als špica, wanneer iedereen zich tot in de puntjes verkleedt om van café naar café te gaan rond het grote Ban Jelačić-plein.

Ga het witte water op in de Zrmanja River Canyon

Met de dramatische karstlandschappen van Kroatië is het geen verrassing dat er prachtige raftingmogelijkheden zijn. Ten noorden van Zadar snijdt de Zrmanja rivier door de kalksteen om diepe canyons te creëren die garant staan voor een opwindende ervaring. Waar de Zrmanja de Krupa rivier ontmoet, is er nog meer drama, compleet met watervallen en stroomversnellingen.

Bewonder de openbare kunst van Zadar

De geschiedenis van Zadar is bijzonder rijk, met Romeinse, Byzantijnse en Renaissance sporen die allemaal vrolijk in elkaar overlopen in deze prachtige havenstad, de oudste van Kroatië. Maar de moderne wereld gaat er naadloos in op als je langs de kust loopt en het spookachtige geluid hoort van het zeeorgel, een kunstinstallatie van Nikola Bašić waarin onderwaterpijpen door het tij worden “bespeeld”. Vlak ernaast staat Sun Salutation, een enorme cirkel van glinsterende panelen die ’s nachts oplichten.

Krijg het beste uitzicht in Hvar-stad

Het chique Hvar-stad, een plek van glanzende marmeren straten en glimmende cocktailbars, heeft nog een paar troeven achter de hand. Voor een van de beste uitzichten langs de Adriatische Zee volgt u het zigzaggende pad naar de citadel – Fortica – die de wacht houdt boven de stad sinds de Venetianen hem in de 13e eeuw bouwden en 300 jaar later versterkten. Het uitzicht vanaf de top is de klim waard, en ’s nachts wordt het middeleeuwse kasteel romantisch verlicht, wat een zucht opwekt.

Verken barok Varaždin

Varaždin was in de 18e eeuw kortstondig de hoofdstad van Kroatië. Het is een aaneenschakeling van rococo en barokgebouwen, met prachtig onderhouden tuinen en een autovrij centrum dat uitnodigt tot ontspannen slenteren. Het is passend dat de stad elk jaar in september het decor is voor twee weken barokconcerten, die een passend vleugje verfijning toevoegen aan een werkelijk waardige plaats.